Wild konijn

wild-konijn-versneden43Een wild konijn is evenals de haas afkomstig uit verschillende gebieden en zal daarom ook qua smaak verschillen kennen. Een wild konijn is iets kleiner dan een tam konijn en het vlees is lichter van kleur. Het vlees van een tam konijn is minder smakelijk en verfijnd dan van een wild exemplaar. Het vlees van een tam konijn is malser dan dat van een wild konijn. Wild konijnenvlees is droger en dient gebardeerd te worden. (Barderen is het omwikkelen van wild met lapjes vers, vet spek om te vermijden dat het vlees uitdroogt tijdens het bakken.) Beide hebben echter tamelijk licht vlees. De structuur van konijnenvlees is zacht en tamelijk fijndradig. Wild konijn heeft een sterkere smaak, waardoor het een uitstekend ingrediënt is voor soep en bouillon op basis van uien, maar ook voor gerechten zoals konijn met mosterdsaus. Net als bij de haas kan het konijn in zijn geheel of in delen bereid worden. Konijn kan o.a. gestoofd worden, gebakken in de oven of in de pan, gestoomd, gewokt, roergebakken of geroosterd op de barbecue. Konijn wordt zowel in zijn geheel als in stukken verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s