Tam konijn

versneden-heel-konijn43Een tam konijn van goede kwaliteit is kort, heeft een forse, brede rug en lichtroze vlees. Het vlees van een tam konijn is minder smakelijk en verfijnd dan van een wild exemplaar. Het vlees van een tam konijn is malser dan dat van een wild konijn. Beide hebben echter tamelijk licht vlees. Een geslacht konijn heeft een gewicht vanaf 1 kilo. De structuur van konijnenvlees is zacht en tamelijk fijndradig. Tamme konijnen kunnen beduidend zwaarder zijn. Hun gewicht varieert van 2 tot 4 kilo. Enkele rasnamen zijn: Vlaamse reus, Hollander, Lotharinger, Franse hangoor enz. Een gemest konijn kan behoorlijk vet zijn hoewel dat bij een goede mesting niet echt nodig is. Net als bij de haas kan het konijn in zijn geheel of in delen bereid worden. Konijn kan o.a. gestoofd worden, gebakken in de oven of in de pan, gestoomd, gewokt, roergebakken of geroosterd op de barbecue. Konijn wordt zowel in zijn geheel als in stukken verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s