Heel konijn

versneden-heel-konijn43Het vlees van een tam konijn is minder smakelijk en verfijnd dan van een wild exemplaar. Het vlees van een tam konijn is malser dan dat van een wild konijn. Wild konijnenvlees is droger en dient gebardeerd te worden. (Barderen is het omwikkelen van wild met lapjes vers, vet spek om te vermijden dat het vlees uitdroogt tijdens het bakken.) Beide hebben echter tamelijk licht vlees. Een geslacht konijn heeft een gewicht vanaf 1 kilo. De structuur van konijnenvlees is zacht en tamelijk fijndradig. Wild konijn heeft een sterkere smaak, waardoor het een uitstekend ingrediënt is voor soep en bouillon op basis van uien, maar ook voor gerechten zoals konijn met mosterdsaus. Het vlees bevat weinig vet en slechts 135 calorieën per 100 g. Konijn wordt dan ook beschouwd als gezond en makkelijk verteerbaar. Kies bij de aankoop niet voor de langste en de magerste, maar wel voor de molligste. Pas de bereidingswijze aan de leeftijd van het dier aan. Is het jong, dan komt het het beste tot zijn recht in de oven. Een oud konijn is malser als je het stoomt of gaar laat worden in een bouillon. Net als bij de haas kan het konijn in zijn geheel of in delen bereid worden. Konijn kan o.a. gestoofd worden, gebakken in de oven of in de pan, gestoomd, gewokt, roergebakken of geroosterd op de barbecue. Konijn wordt zowel in zijn geheel als in stukken verkocht. Bakken/Stoven 1 à 1,5 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s