Konijn

Konijn is mager, mals, gezond, veelzijdig, verrassend, licht verteerbaar, fijne smaak, sappig en bovendien zeer lekker. Het past perfect in de hedendaagse, lichte keuken. Er is tam en wild konijn verkrijgbaar (opgepast er is ook gekweekt wild konijn en tam konijn dat verkocht wordt onder de noemer ‘wild’). Een tam konijn van goede kwaliteit is kort, heeft een brede rug en het vlees is lichtroze. De lever moet er egaal en wat bleek uitzien en mag geen donkere verkleuringen hebben. Een wild konijn is iets kleiner en heeft fijn en delicaat lichtrood vlees met een subtiele wildsmaak. Het vlees van een tam konijn is malser dan dat van een wild konijn. Wild konijnenvlees droogt snel uit tijdens het braden en het is dus aangeraden om het te omwikkelen met lapjes vers, vet spek. Stomen, wokken, roerbakken, grillen, roosteren op de barbecue, bakken in de oven of in de pan, stoven: het kan allemaal met konijn! Je kunt er eindeloos mee variëren en het is geschikt voor elk seizoen. Konijn wordt aangeboden in zijn geheel of versneden in panklare porties: filets, medaillons, rug, schouder en bout. Vers konijn is het ganse jaar door verkrijgbaar bij de poelier en in de supermarkt. Het wordt ook diepgevroren aangeboden in de handel, maar heeft meestal een lagere kwaliteit. Wild en tam leveren vlees met totaal verschillende eigenschappen en bereidingswijzen. Het is van belang dat je de juiste informatie vraagt aan de poelier of dat je de juiste informatie aantreft op de verpakking bij de supermarkt. Reken op 350 gram konijnenvlees per persoon.

Konijnenbouten43
Achterbouten konijn
versneden-heel-konijn43
Heel konijn
Konijnenbouten43
Konijnenbouten
Konijnenrug43
Konijnenrug
versneden-heel-konijn43
Tam konijn
wild-konijn-versneden43
Wild konijn

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”