Hele haas

wilde-haas43Een jonge haas levert veel mals en mager roodbruin gekleurd vlees; een oudere haas heeft donkerder gekleurd vlees dat door een andere bereidingstechniek en -tijd zijn specifieke smaak en gaarheid moet verkrijgen. Geslacht weegt een goede haas tussen de 2 en de 3 kilo en heeft een wat zoete wildsmaak. Een haas (panklaar en eventueel versneden bij de poelier) kun je in het geheel braden. Makkelijker is echter om de haas te verdelen in hazenrug, hazenfilet, hazenbouten, hazenschouder, hazenragoutvlees (van de schouder of bout). De resten die dan overblijven, de zogenaamde parures, kun je uitstekend gebruiken voor een bouillon. Samen met de voorbouten zijn ze ook heel geschikt voor een stoofschotel. Bakken 2,5 à 3 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s