Tofu

tofu43Tofu en tahoe zijn twee benamingen voor hetzelfde product: een eiwitrijk alternatief voor vlees dat gemaakt wordt van sojabonen. Tofu is de Chinese naam, tahoe de Indonesische. Tofu of sojakaas is een zacht kaasachtig voedingsmiddel dat gemaakt wordt door sojamelk te laten met een coagulant. Tofu is een eerder neutraal smakend product dat gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten overneemt. In tegenstelling tot sojamelk bevat tofu ook veel calcium. Dit is te danken aan de benodigde coagulant. Vaste tofu is stevig en kan in blokjes versneden worden en geserveerd in soep. Ook bakken in olie of grillen is mogelijk. Vaste tofu is rijker aan proteïnen, vetten en calcium dan andere types van tofu. Zachte tofu is meer gepast in recepten waar de tofu moet gemixt worden. Tofu kan u in uw supermarkt vinden in de koelruimte. Tofu is ‘natuur’ verkrijgbaar in blokken, of reeds bereid of versneden. Er zijn verschillende soorten tofu: met een vaste of zachte structuur, met verschillend vetgehalte, met verschillende stremsels bereid. Eens u de verpakking geopend heeft, bewaart u de tofu in water (volledig ondergedompeld) in de koelkast. Ververs dagelijks het water. Zo kan u tofu enkele dagen bewaren. U kan tofu onder meer frituren, bakken, laten weken in een marinade, verwerken in salades, in sauzen, bij pasta of natuur eten. Tofu neemt gemakkelijk de smaak op van andere ingrediënten. Het is daarom belangrijk goed te kruiden. Soorten tofu: er is stevige, zachte, gemarineerde, gerookte, diepgevroren en gefrituurde tofu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s