Tempé

tempé43Tempé is een vleesvervangend product gemaakt van gekookte en gefermenteerde sojabonen. Omdat bij de bereiding hele sojabonen gebruikt worden, is tempé rijk aan vezels. Door het fermentatieproces is de vleesvervanger bovendien gemakkelijk verteerbaar. Tempeh is oorspronkelijk afkomstig uit China en Indonesië. Je kan de tempeh in plakjes of stukjes snijden en in wat olie in de pan bakken. Tempé wordt ook vaak gebruikt als broodbeleg en is lekker bij pasta, rijst en in salades. Nadeel van tempeh is dat hij in tegenstelling tot tofu, een zeer specifieke smaak heeft en minder toegankelijk is. Marineer tempeh voor gebruik of verwerk hem in een saus. Rooktempeh is toegankelijker, dit smaakt wat naar salami.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s