Seitan

seitan43Seitan is een klassieke vleesvervanger die gemaakt wordt van tarwegluten, de eiwitten in granen. Tijdens het bereidingsproces worden geleidelijk alle andere ingrediënten – in de eerste plaats zetmeel – van de tarwe afgespoeld, tot enkel de gluten overblijven. Seitan is nog maar een kleine twintig jaar op de markt. In het begin was het product hard en sponsachtig, maar de afgelopen jaren werden smaak en textuur erg verbeterd. Seitan vind je in de natuurvoedingswinkel in ‘gebraadachtige’ blokken, in ‘filetvormige’ lappen, of in kleine blokjes gemengd met groenten en kruiden. Je kan seitan zo bakken, of verwerken in stoofschotels en ragouts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s