Quorn

quorn43De plantaardige vleesvervanger quorn deed in 1991 zijn intrede in België. Quorn is samengesteld op basis van een schimmel die rijk is aan eiwitten, voedingsvezels, magnesium en zink. In mindere mate bevat hij ook calcium, ijzer, kalium en vele B-vitamines (vooral B2). Bovendien vallen er nauwelijks verzadigde vetten of calorieën in te bespeuren, laat staan cholesterol. De smaak is een vergelijkbaar met kip. Quorn is niet geschikt voor veganisten, aangezien kippeneiwit gebruikt wordt als bindmiddel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s