Poolse Kielbasa

Poolse-KielbasaKielbasa is de vertaling voor het Poolse woord worst. Poolse worst wordt nagenoeg uitsluitend bereid met stukjes bovenliggend mager varkensvlees. Het toevoegen van een puntje look, het gebruik van natuurlijke darmen van varkens en de goudgele tint dankzij het lichte rookproces zijn de typische eigenschappen van dit authentieke product. De worst kan zonder meer op de boterham worden geserveerd, bij het aperitief, in zuurkoolschotels of op de barbecue worden gegrild. Maar het is ook een worst die zich ook graag laat vergezellen door witte of rode kool, hutsepotten en stevige maaltijdsoepen. Kielbasa kan gekookt, gebakken, geroosterd, warm of koud gegeten worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s