Droge worstjes

droge-worstjes43Je vindt een zeer grote verscheidenheid aan droge worsten in de handel: worst van puur varken, ezel, schaap of everzwijn… alsook worstjes met peper, kruiden of noten e.a.
De droge worstjes behoren tot de vetste en meest gezouten fijne vleeswaren. Door het drogen worden immers niet alleen de smaken geconcentreerd, maar ook en vooral wat er overblijft wanneer het water verdampt is: de eiwitten, de vetten en het zout. Qua voedingswaarde zijn ze dus van tamelijk beperkt belang, omdat die drie elementen in het algemeen toch al in overvloed op ons bord komen. Een droge worst moet je dus beschouwen als een hapje voor af en toe, dat je in de top van de voedingspiramide plaatst: je mag er kleine hoeveelheden van eten en ze zeker niet elke dag op het menu zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s