Spekblokjes

spekblokjes43Spek wordt tegenwoordig in alle mogelijke vormen aangeboden: reepjes, plakjes, blokjes, dobbelsteentjes. Ze zijn afkomstig van het buikspek, dat is de magerste spek soort. Ze zijn zonder zwoerd en rauw, gezouten of gerookt verkrijgbaar. Het hoeft echter niet uitsluitend rauw gegeten te worden. Dit spek kan ook even gebakken worden. Bovendien geven spekblokjes sommige salades wat extra pit. Ze kunnen verder voor verschillende gerechten en maaltijden gebruikt worden.
Spekblokjes worden niet als hoofdgerecht gebruikt, maar als ondersteuning bij andere vleessoorten en -gerechten. Spekblokjes zijn ook heel goed uit te bakken in de microgolfoven/magnetron: +/- 3 minuten op vol vermogen is voldoende voor 100 gram. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bakken in de pan: 8 à 10 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s