Ham, Gerookt

cobourgham43Gerookte hammen zijn rauwe hammen die eerst gezouten en daarna gerookt werden. Je vindt veel verschillende kwaliteiten op de Belgische markt: er zijn er met een appellation d’origine contrôlée, zoals jambon d’Ardenne. Deze hammen kunnen natuurlijk gerookt zijn of door toevoeging van vloeistoffen die de aroma’s van rook bevatten. Het resultaat qua smaak is vanzelfsprekend niet hetzelfde. Langer of korter roken betekent ook langer of korter drogen. Ham die lang heeft moeten drogen, zal malser vlees opleveren.
Gerookte ham mag liefst geen dikke spekrand hebben: dat betekent dat hij mager is. De plakken hebben een mooie gelijkmatige rozerode kleur. Kies voor fijne plakjes want door het drogen zijn de aroma’s van vlees en rook al geconcentreerd. Het is dus niet nodig om er veel van te eten om vol van de smaak te genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s