Varkensspiering

Varkenspiering43Spiering, spieringkotelet of hals- en schouderkarbonade heeft laagjes vet tussen de spierbundeltjes. Juist daardoor is een spiering een sappig stuk vlees dat geschikt is om te stoven en te roosteren. De spiering wordt uit het nekstuk (hals en schouder) van het varken gehaald: komt het van de hals wordt het ook wel halskarbonade genoemd, komt het van de schouders is het schouderkarbonade. Meestal wordt spiering aangeboden als bak-, braad- en stoofvlees. Spiering is ook ideaal om te bakken en braden. Het wordt ook vaak gebruikt voor de bereiding van hutsepot. Heerlijk in een stoofpotje als het iets dikker is gesneden. Maar ook op de barbecue levert het een smaakvol stuk vlees op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s