Varkensoester

varkensoester43Oester is klein, maar fijn! Het vlees wordt gesneden van de achterham. Het zijn kleine ronde schijfjes varkensvlees (biefstukjes) van ongeveer 100 gram en absoluut vetloos. Ze zijn de dikkere tegenhangers van de schnitzel. Ze zijn snel klaar en mogen niet te lang worden bakken, dan zijn ze het lekkerst. Een heel klein beetje rosé kan geen kwaad. Door de dikkere snit van het vlees zijn ze wat minder snel droog dan een schnitzel. Bestrooi het vlees voor het bakken met bloem. Dit voorkomt uitdroging en levert een smakelijke jus op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s