Varkensmignonette

varkensmignonette43Varkensmignonette is een ideaal stukje voor wie graag licht en mager eet! De mignonnette wordt versneden uit het rugstuk (carré) van het varken. Na het verwijderen van het varkenshaasje, het heupstuk, de spiering, het nekstuk en de ribbetjes blijft het eigenlijke rugstuk over. Dit wordt helemaal ontvliesd, ontvet en uitgezuiverd tot men een zeer magere rugspier (filet) overhoudt: de mignon. Die snijdt men dan in plakjes van 2 cm dik: de mignonnette. Om ze verzorgd te versnijden is vakmanschap nodig. Bestrooi het vlees voor het bakken met bloem. Dit voorkomt uitdroging en levert een smakelijke jus op. Bakken 6-8 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s