Varkenshaas

varkenshaas43Varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken. Het is een langwerpig en schuin toelopend malste stukje varkensvlees. Het wordt uit de binnenzijde van de rug gehaald. Alhoewel het een spier betreft, heeft het weinig bindweefsel, omdat deze spier weinig beweging heeft gehad. Het gewicht van een varkenshaasje ligt tussen de 250 g en 300 g. Men rekent 1 haasje voor twee personen.
Haal ze voor het bakken even door de bloem. Dan drogen ze niet uit en blijven ze lekker sappig. Het verrukkelijke gouden kleurtje krijg je er gratis bij. Vouw eventueel bij het braden de punt naar binnen en steek of bind deze vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is. Bakken 20-25 minuten. Laat varkenshaas na bereiding ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie, alvorens het vlees aan te snijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s