Varkensgebraad

varkensgebraad43Varkensgebraad, ribstuk of fricandeau is het edelste en magerste stuk varkensvlees, het komt van het achtereind van een varken. De smaak is vrij neutraal en heeft wat weg van varkensrollade, maar gebraad/fricandeau is malser, magerder en doorgaans duurder dan rollade. Gebraad/fricandeau kan gegrild, gebraden, gestoofd en gebakken worden. Gebraden in de pan of in de oven aan één stuk of in dikkere lapjes gesneden. Uit dit stuk kunnen we een heerlijk Orloff-gebraad bereiden. Varkensgebraad kan oneindig gecombineerd kan worden met groenten en sauzen. Het meeste varkensvlees moet goed doorbakken zijn alvorens het gegeten kan worden, maar gebraad/fricandeau kan -net als varkenshaas- rosé worden gegeten. Braden 40-45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s