Spek

spek43Men maakt een onderscheid tussen twee soorten spek: het doorregen buikspek en vet spek uit de rug. Spek is zowel vers als gepekeld, gezouten en gerookt verkrijgbaar (zie dus ook vleesproducten: Spek).
Verse speklappen kunnen in de pan gebakken of op de barbecue gegrild worden. Gepekeld worden deze lappen als zuurkoolspek bestempeld. Het buikspek is als braadstuk in de oven een ware delicatesse. Buikspek wordt het meest gewaardeerd als broodbeleg. Het mager gerookte spek wordt in plakjes als ontbijtspek verkocht. Het hoeft echter niet uitsluitend rauw gegeten te worden. Dit spek kan ook even gebakken worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s