Spareribs

spareribs43Spare ribs ofwel ‘magere ribbetjes’. Dit is een vleesgerecht dat over de hele wereld gegeten wordt. Het zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit op en tussen de botjes, afhankelijk van de kwaliteit of grootte. Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben. Ze bevatten meestal 11 tot 13 ribben.

  • De ribbetjes worden van de karbonadestrook afgesneden, zodat het overige vlees als filet kan worden gebruikt.
  • Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd, waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven.

Spareribs zijn vaak al gekruid, gemarineerd en voor gegaard: de kruiding varieert per land/streek/slager. Laat spareribs minimaal 1 uur en bij voorkeur 24 uur marineren. Gaar ze daarna voor alvorens ze te bereiden: breng in een pan water aan de kook. Voeg de (iets zoete) marinade en de spareribs toe en laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes garen. Laat de spareribs uitlekken en dep het vlees droog. Ten slotte worden ze geroosterd in een grill, oven of barbecue.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s