Hespenspek

hespenspek43Hespenspek is eigenlijk een varkenslapje met een stukje spekzwoerd. Het wordt uit de ham of de schouder gesneden. Doorregen lappen worden uit de buik gehaald. Het spreekt vanzelf dat mager hespenspek een iets dunnere vetrand heeft. Hespenspek wordt steeds dun gesneden, zodoende hoeft het niet langdurig te stoven. Door kort bakken wordt het hespenspek al gaar. De lapjes kunnen in de pan gebakken worden. Zo krijgen ze een krokant vetrandje. Hespenspek kan ook meegestoofd worden met stamppot en wintersoepen.Men rekent 100 g tot 125 g vlees per persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s