Braadworst

Varkensworsten43Braadworst, verseworst of saucijs is gemaakt van gemalen, al dan niet gekruid, vlees. Dit gemalen vlees, zeg maar gehakt, kan bestaan uit puur varkensvlees of half-om-half (varkens- en rundvlees). Braadworsten zijn er in zowel een grof gemalen variant tot worsten van uiterst fijn gemalen vlees. Veel slagers hebben een eigen receptuur.

  • Bij de bereiding in de pan is de worst eerst dichtgeschroeid in hete boter en daarna ongeveer 12 à 15 minuten gebraden. Zachtjes braden in ruim boter voorkomt openbarsten.
  • Men kan ook de worst eerst 5 minuten voorgaren in water dat net tegen het kookpunt aanzit, dit om te voorkomen dat ze openbarsten. Daarna nog 10 à 12 minuten in de pan verder afbakken.
  • Braadworst op de BBQ vraagt om een andere bereiding, blancheer de worst eerst halfgaar in warme bouillon. Prik met een vork in de worsten voor je ze op de grill legt. Dan barsten ze niet open tijdens het braden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s