Zesrib

zesrib43Het paars aangeduid gedeelte op de linkse afbeelding is het stuk dat men de zesrib noemen, ook wel rib-eye of côte de boeuf genoemd. Deze rare naam duidt op het feit dat de snede, tussen het aangeduid gedeelte en het gedeelte ervoor, gemaakt wordt na de zesde rib ( soms ook wel eens de vijfde). Een koe heeft zoals elk ander zoogdier 12 ribben en twee in reserve.
Zesrib met een mooie vetrand, is ietwat met vet dooraderd, erg mals en zeer smakelijk. Zie ook ‘Rib-eye’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s