Tournedos

tournedos43Tournedos, wordt ook wel haasbiefstuk genoemd, is het middelste deel van de ossenhaas en het malste en mooiste deel van het rund. Het is een dikke, ‘kleine’ ronde biefstuk met mogelijke gewichten van 150, 180 of 200 gr, dat soms omwonden is met een dun lapje vet van spek. De tournedos wordt gesneden van de spier die de koe weinig gebruikt, alleen bij het opstaan. Dat is dan ook de reden waarom dit stukje vlees zo heerlijk mals is. Bijzonder lekker op grill of met een ratatouille. Bakken: 4 à 6 minuten.
Soms worden er ‘zogezegde’ tournedos verkocht die in feite uit de schouder komt, van een valse filet (faux filet). Deze filets worden in dikke steaks versneden en ‘als’ tournedos verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s