Soepvlees

Soepvlees43Soepvlees of bouillie, het spek van het rund, heeft een pure smaak. Soepvlees is eigenlijk een verzamelnaam voor al het vlees dat uit de buik van het rund komt. Van datzelfde stuk kan de slager ook américain maken, of stoofvlees. Het zijn hardere stukken vlees die het meest tijd nodig hebben om mals te worden, maar daardoor kunnen ze ook de meeste smaak afgeven. Kenmerkend voor soepvlees is de aanwezigheid van bindweefsel. Zet het vlees altijd op in koud water wanneer je het voor bouillon wilt gebruiken. Het vocht mag niet koken. De smaakstoffen trekken dan optimaal in de bouillon. Er is soepvlees met en zonder been verkrijgbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s