Rundertong

rund_ossentong43Rundertong is een smaakvolle ‘vergeten’ vleessoort. Een tong weegt ongeveer 2 kilo, de rauwe tong is voor de bereiding altijd eerst gespoeld in zout water en daarna met ‘smaakmakers’ gekookt. Rundertong wordt onder meer gebruikt voor het trekken van krachtige bouillon voor soep, saus en ragout. De tong is gaar als het puntje zacht is. Door de tong vóór het koken krachtig in te wrijven met zout, laat het vel gemakkelijk los als de tong gaar is. koken ongeveer 2,5 à 3 uur. Tong is enorm lekker, maar vraagt om een aangepaste bereiding. Je moet de tong enkele uren voor de bereiding spoelen in water. Tong kan je bakken in eigen vet of niervet. Het is de bedoeling dat je tong eerst in licht gezouten water kookt gedurende 2 uur, zodat je ze achteraf makkelijk kan pellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s