Runderlap, mager

stooflap43Magere runderlappen, ook wel runderlappen, braadlappen of sudderlapjes genoemd, zijn mooie stooflappen van het rund, voornamelijk gesneden uit de dikke delen van de runderschouder. Het vlees heeft een relatief korte bereidingstijd. De lappen zijn ook aan het stuk verkrijgbaar onder de benaming braadstuk. Uiteraard neemt de bereiding dan wat meer tijd in beslag. Dat kan variëren van 90 to 120 minuten. Vraag de slager naar de juiste tijd. Sudderlapjes altijd zachtjes stoven, smoren: ongeveer 1,5 à 2 uur. Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht. Het vlees valt na het smoren heerlijk uit elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s