Runderlap, doorregen

rund_doorregen-lap43Deze lappen worden bij voorkeur van de runderborst (klapstuk) gesneden. Ze hebben een wat grovere structuur dan de ribflappen. Ze zijn ook vetter. Dat vet loopt in laagjes door het vlees. Het vlees is bij uitstek geschikt voor stoverijen.
Braad een doorregen runderlap rustig aan, voeg vervolgens warm vocht toe en laat het vlees met een bouquet-garni onder deksel garen. Koken ongeveer 2 à 2,5 uur. Wanneer u weinig tijd hebt voor het bereiden van een stoofgerecht, kan je heel goede resultaten behalen door het in een hogedrukpan (snelkookpan) klaar te maken. Hiermee brengt u de bereidingstijd terug tot ± 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s