Rosbief

rosbief43Rosbief (roastbeef, gebraden rundvlees) is altijd een groot stuk vlees met soms een heel dun vetlaagje, heeft een mooie dieprode kleur en kan van verschillende delen van het rund gesneden worden.
De beste en mooiste rosbief (1ste keus) wordt uit de dunne lende gehaald. Ook uit dikke lende, de platte bil, de bovenbil, de schoudermuis en het spierstuk wordt rosbief gesneden. Minder dan 3% vet. Bakken in de oven: ongeveer 25 min/kg (5 min. op 220 °C en 20 min. op 190 °C). Kruiden op het einde van de baktijd.
Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Snijd rosbief altijd ‘dwars op de draad’ in dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s