Rib-eye steak

rund_ribeye43De rib-eye zit aan de voorkant van de rug vast aan de lende. Het is een entrecôte van de zesrib zonder been. Het vlees is zachter, omdat de voorkant van het rund vaak minder gespierd is. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees (met een randje vet doorregen) die zorgt dat de steak tijdens het bereiden lekker mals blijft en zorgt voor meer smaak. Rib-eye, ook wel zesrib genoemd, wordt net als biefstuk niet helemaal gaar (rosé) gegeten. Zie ook ‘Zesrib’ en ‘Cowboysteak’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s