Porterhouse steak

porterhouse-steak43Porterhouse steak is een dik deel uit de rug, waar de dunne lende met de haas het dikste zijn. Het been zit er nog in. Het is een T-bone steak met een groot stuk runderfilet en een entrecôte (6 cm dik, 7 à 800 gr). Op de afbeelding zie je aan de rechterkant van de steaks een deel van de ronde ossenhaas en aan de linkerkant van het bot zie je de entrecôte. Is bedoeld voor één persoon, maar in de praktijk zijn er drie tot vier normale eters nodig om zo een stuk te verorberen. Porterhouse steak wordt vaak verward met de T-bone steak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s