Ossenhaas

ossenhaas43Ossenhaas is het mooiste, nobelste en beste stuk vlees dat het rund te bieden heeft, maar ook het duurste. Het wordt ook runderfilet, filet de boeuf of filet pur genoemd. Het bevindt zich aan de rugkant onder de ribben. Het heeft een fijne vezelstructuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund, het smelt in de mond. Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de ossenhaas, het middenstuk, de punt en de ketting van de ossenhaas. Biefstuk van de haas is hetzelfde als tournedos, de ossenhaas is dan in dikke plakken ( ± 125 gram) gesneden. Een chateaubriand is een dubbele tournedos of de kop van de haas. In zijn geheel biedt de filet een prachtig stuk braadvlees. Een hele ossenhaas weegt ongeveer tussen de 3 à 5 kg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s