Kogelbiefstuk

kogelbiefstuk43Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende, anders mag het geen biefstuk heten.
Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk. Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de ‘kogelachtige’ vorm.
Van de verschillenden soorten biefstuk is biefstuk van de ossenhaas het malst, daarna volgt de kogelbiefstuk. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees: korte spieren zijn malser. Biefstuk kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s