Klapstuk

klapstuk43Groot stuk vlees, gesneden van de borst, doorregen met kleine vetrandjes. Het bevat veel bindweefsel en is zeker niet mager, maar juist daardoor krijgt het vlees zijn specifieke smaak. Klapstuk wordt gebruikt in de soep, maar is het bekenst vanwege de hutspot die erbij gegeten wordt. Hollandser kan haast niet. Wanneer je het vlees kookt dan kan het kookvocht eventueel gebruikt worden voor het koken van de groentedelen van de hutspot. Die krijgen daardoor een fijnere smaak. Klapstuk moet vrij lang stoven en wordt daarom door sommigen ook wel stoofvlees genoemd. Een bijzonder smakelijk stukje vlees! Stoven of trekken voor ongeveer 2 à 3 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s