Hamburger

Hamburger-runds43ECHTE hamburgers moeten uit 100% rundvlees bestaan en geen mengeling hebben van welk vlees dan ook. Om onderscheid te maken met hamburgers die gemengd vlees bevatten en de originele hamburgers, kunnen ze beter beefburgers genoemd worden, en hiermee eer aan de originele burgers van toen aan te doen! Want tegenwoordig lijken de burgers qua smaak en consistentie erg op een curryworst/frikandel. Het is gemalen vlees dat in een afgeplatte ronde vorm is gedrukt. De hamburger is gekruid en gezouten en wordt vervaardigd van mager rundvlees. Niet van de biefstukdelen, maar meer van de wat doorregen delen van de voorkant van het rund. Het vet en meegemalen bindweefsel geeft wel extra smaak aan deze lekkernij die met name tussen een broodje en op de barbecue zeer geliefd is. Het vlees is niet zo mager als een tartaar, want dan wordt het product veel te droog. Bak deze runderspecialeit zeker niet te gaar, anders zijn ze te droog. Bakken: 6 à 8 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s