Gepelde steak

gepelde-steak43De schouder bevat minder mals vlees, en wordt vaak verwerkt als stoofvlees. Hieruit worden ook wel steaks gesneden, die gepelde biefstuk worden genoemd.
De wat mindere kwaliteit biefstuk, een populair stukje vlees, wordt door je slager ontdaan van vet, zenuwen en peesjes, zodat de steak mals en smaakvol is.
Soms wordt echter deze biefstuk ook “geprikt” om ’m malser te maken! Dat zorgt er dan voor dat het vlees ook heel snel alle sappen verliest. Nog erger is als men er natriumbicarbonaat of een ander poedertje opgooit dat vlees malser maakt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s