Chateaubriand

chateaubriand43De ossenhaas wordt opgesplitst in vier delen: de kop van de ossenhaas, het middenstuk, de punt en de ketting van de ossenhaas. De kop van de ossenhaas (het dikste deel) staat bekend als chateaubriand (groot stuk kwaliteitsbiefstuk van wel vier à vijf centimeter dik, 250gr). Het is het neusje van de ‘zalm’ voor de fijnproevers. Smaakvolle en malse steak, is ook zeer lekker op de barbecue.Minder dan 3% vet. Bakken in de oven: ongeveer 25 min/kg (5 min. op 220 °C en 20 min. op 190 °C). Kruiden op het einde van de baktijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s