Biefstuk

biefstuk43De Nederlandse schrijfwijze is biefstuk en geen beafsteak, beefstaek, biefsteak, bifteak, biefsteak, … of wat dan ook!!
De ‘gewone’ biefstuk (in Nederland de ‘Hollandse biefstuk‘ genoemd) is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten. Biefstuk kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden. Een malser biefstuk wordt gesneden uit de kogel van de bovenbil: kogelbiefstuk.
De ene steak is de andere niet; de in de supermarkt goedkoop aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees zogezegd malser te maken (zie ‘Bieflap’).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s