Bieflap

rund_baklap43Bieflappen, ook wel baklappen genoemd, zijn van de magere rundvleesdelen gesneden, maar zijn geen biefstukken en mogen zo niet genoemd worden! Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden. Kort om en om bakken is het lekkerst. Bakken 6 à 10 minuten.
Bieflappen worden soms mechanisch behandeld, waardoor de bereidingsduur is verkort. Daardoor lijkt de lap ook malser. Dat effect wordt veroorzaakt door het gebruik van een machine die in vaktermen een ‘steaker of prikker’ wordt genoemd. Het vlees loopt dan tussen twee draaiende rollen, voorzien van scherpe mesjes, door waardoor de vezel wordt doorgesneden. Met de voornoemde effecten tot gevolg. Door deze bewerking wordt de bereidingstijd korter. Pas wel op, want door de vele gaatjes is het lapje al snel doorbakken waardoor het vlees droog en taai wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s