Rundsvlees

Rundvlees is afkomstig van de koe, stier, os of vaars. Het vlees kan naargelang het type dier, fokmethode, mestwijze en leeftijd een verschillende smaak en textuur hebben. Zo zal het vlees van jonge ossen doorgaans meer in de smaak vallen, dan vlees van oude koeien en stieren dat donkerder en meestal erg taai is en ook een sterker aroma heeft. Het beste kwaliteits- en meest smaakvolle vlees is afkomstig van vrouwelijke runderen. Mannelijke dieren kweken snel vlees aan, wat goed is voor de producent, maar heeft weinig vet, wat de smaak dan weer niet ten goede komt. Dit vlees wordt voornamelijk verkocht in de supermarkt. Doordat de vrouwelijke dieren langer vetgemest moeten worden, komen er stukjes vet tussen de spierlagen en vetadertjes in het vlees. Hierdoor komt de smaak van het vlees volledig tot haar recht en dit proef je! Rundvlees wordt in talrijke versnijdingsvormen aangeboden, de meest populaire vormen zijn filet, rosbief, entrecote en gehakt. Het vlees leent zich tot een heleboel bereidingswijzen: koud of warm, rauw gehakt, gebraden, gegrild, gesmoord, gekookt of gestoofd, in soepen en eenpansgerechten smaakt het heerlijk en ook als braadvlees, rollade of ragout zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Rundvlees biedt dus een waaier aan culinaire mogelijkheden.

rund_baklap43
Baklap
rund_baklap43
Bieflap
biefstuk43
Biefstuk
Soepvlees43
Bouilli
chateaubriand43
Chateaubriand
côte-à-l'os43
Clubsteak
côte-à-l'os43
Côte à l’os
zesrib43
Côte de boeuf
contra-filet43
Contra filet
cowboysteak43
Cowboysteak
runderentrecôte43
Entrecôte
ossenhaas43
Filet de boeuf
filet-mignon43
Filet mignon
ossenhaas43
Filet pur
gepelde-steak43
Gepelde steak
tournedos43
Haasbiefstuk
Rundstoofvlees43
Hacheevlees
Hamburger-runds43
Hamburger
biefstuk43
Hollandse biefstuk
klapstuk43
Klapstuk
kogelbiefstuk43
Kogelbiefstuk
rund-onglet43
Kraaibiefstuk
mergpijpje43
Mergpijpje
merguez43
Merguez
ossenhaas43
Ossenhaas
rund_ossenstaart43
Ossenstaart
pepersteak43
Pepersteak
porterhouse-steak43
Porterhouse steak
prime-ribs43
Prime rib
rund_ribeye43
Rib-eye steak
rund_lenderollade43
Rollade
rosbief43
Rosbief
Rumsteak43
Rumsteak
stooflap43
Runder braadlap
ossenhaas43
Runderfilet
Rundsgehakt43
Rundergehakt
rund_doorregen-lap43
Runderlap, doorregen
stooflap43
Runderlap, mager
Rundstoofvlees43
Runderpoulet
rund_reepjes43
Runderreepjes
runderriblappen43
Runderriblap
rund_schenkel43
Runderschenkel
Runderschnitzel43
Runderschnitzel
Rundstoofvlees43
Runder stoofvlees
rund_ossentong43
Rundertong
Rundervink43
Rundervink
Soepvlees43
Soepvlees
rund_sukadelap43
Sukadelap
stooflap43
Sudderlap
t-bone-steak43
T-bone steak
tournedos43
Tournedos
runderentrecôte43
Tussenribstuk
zesrib43
Zesrib

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”