Lamsmedaillon

Lamsschouderlap-met-of-zonder-been43Medaillons of oesters kunnen gesneden zijn van de lende, van de haas of van de filet. Het vlees kan iets rosé gegeten worden. Lamslapjes zijn mager en bevatten weinig vet. Ze heten medaillons wanneer ze met een touwtje zijn opgebonden. Ook zonder zout en kruiden heeft lamsvlees een heerlijke smaak. Het Texels lam/Nederland staat er om bekend. Ze eten zilt gras. Die zoute smaak komt terug in het vlees. ‘Pré-salé’ noemen de Fransen het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s