Lamsfilet

lamshaasje43Lamshaasje of lamsfilet is het zachtste en ook duurste stukje lamsvlees. De smalle langwerpige stukken vlees worden uit de lamsrug gesneden. De stukken haas/filet zijn donkerrood tot bruin gekleurd. Meestal zijn ze van alle vet ontdaan. Soms ligt er nog een fijn vetvliesje op de haas/filet, dat mag eventueel verwijderd worden. Laat de haasjes/filets vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep ze voor gebruik met keukenpapier droog. Filets worden doorgaans kort en hevig gebakken. De buitenkant moet een licht korstje vertonen, terwijl de binnenkant rosé en sappig blijft. Een lamsfilet wordt meestal in plakjes geserveerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s