Kalfsschnitzel

kalfsschnitzel43Schnitzel is een dun geslagen lapje van gebraad/fricandeau. Let er op dat de lappen mooi egaal zijn gesneden en even dik. Gemiddeld gewicht 150 gram. Van deze lapjes wordt de originele Wiener schnitzel gemaakt (gepaneerd) en niet zoals je zo vaak ziet van de varkensschnitzel. Een duidelijk verschil van smaak in het voordeel van de kalfsschnitzel. Vaak is een schnitzel gepaneerd met paneermeel, maar ook ongepaneerd, gewenteld door de bloem geeft een mooi resultaat. Om te voorkomen dat het paneermeel verbrandt, kan je regelmatig wat boter toevoegen. Malse kalfsschnitzel is ook het perfecte stukje vlees voor de Saltimbocca. Je kunt er ook een rolletje van maken, gevuld met kruiden, kaas, rauwe ham of een combinatie daarvan. Bakken 6 à 8 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s