Kalfsschenkel

kalfsschenkel43Kalfsschenkel is een stuk van het onderste deel van de bovenpoten (voor- en achterpoten). Een schenkel wordt vaak in zijn geheel aangeboden. Men kan de schenkel koken en er een bouillon van trekken. Daarna kan het vlees van het bot geplukt worden om het in het gewenste gerecht te verwerken. Men kan de schenkel echter ook in schijven laten snijden. Een plak schenkel bestaat uit bindweefsel rijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke en volle smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan eveneens worden gebruikt voor stoofschotels. De schenkel wordt vooral gebruikt voor het befaamde Italiaanse gerecht ‘Ossobucco’. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom. Stoven ongeveer 1,5 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s