Kalfsrollade

kalfslenderollade43Rollade is -het woord zegt het al- een opgerold stuk vlees met of zonder vulling. Rollade is meestal van de dunne lende of de borst gemaakt. Een filetrollade is gesneden van de bovenbil. Van alle magere delen van het kalf kan een rollade gedraaid worden. Vraag dus even aan de slager naar de bereidingswijze en de benodigde tijd, omdat dat per deel behoorlijk kan verschillen. kalfsrollade43De kalfsrollade op de uiterst rechtse foto is gemaakt met behulp van een elastische net. Dat kan na het bakken voor problemen zorgen wanneer je meteen probeert het net te verwijderen. Laat de rollade een kwartiertje liggen zodat de eiwitten aan de buitenkant al wat stollen en de vleessappen goed door het vlees trekken. Dan gaat het net er wat gemakkelijker af en trek je niet meteen de mooie braadkorst mee. Knip meteen het net door aan de dichte zijde van de rollade. Zo voorkom je dat de rollade ongewild ‘ontrolt’ wanneer het net verwijderd wordt. Braden ‘lende’ 50 à 55 minuten, braden ‘doorregen’ 75 à 90 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s