Kalfsoester

kalfsoester43Een escalope, kalfslapje of kalfsoester is een lekker stukje mager kalfsvlees (1,5 à 2 cm dik) uit de achterbil dat je snel kunt bakken of braden. Een kalfsoester, de biefstuk van het kalf, is vrij klein, maar smaakvol en fijn van structuur! De oester leent zich uitstekend voor diverse bereidingsmethoden: bakken, grillen, op de barbecue of in reepjes snijden en roerbakken.
Het kan ook een plakje van de kalfshaas zijn (kalfsmedaillon).
Wentel het vlees voor het bakken door de bloem. Dit voorkomt uitdroging en geeft een smakelijke gebonden jus. Schroei het vlees snel dicht, zodat de vleessappen opgesloten blijven. Omdat het vlees droog is, wordt het meestal klaargemaakt met een roomsausje (een klassieker is met champignonroomsaus). Je kunt er ook blinde vinken mee maken. Bakken 6 à 8 minuten. Zie ook ‘Kalfslapje’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s