Kalfskotelet

kalfskotelet43Kalfsvlees is zeer geliefd om het magere vlees. Dat is reeds te zien aan de blanke kleur van het vlees. Kalfskotelet of kalfskarbonade word van de hele kalfsrug gesneden: van de lage rib ter hoogte van de schouder tot aan de heup of de dunne lende. Aan de heupkoteletten laat men meestal het haasstukje vastzitten. Daar de koteletten van de rib gesneden worden, zit er steeds een bot aan. Kalfskoteletten wegen tussen de 200 en 250 g. Zonder been wordt dat 100 g tot 150 g. Koteletten met been zijn echter lekkerder, smakelijker en sappiger dan zonder been. Kalfskoteletten gebakken, gestoofd, gegrild en op de barbecue geeft het lekkerste resultaat. Omdat kalfsvlees in het algemeen vrij zacht van smaak is, moet men opletten om die zachtheid niet te overstemmen met agressieve kruiden. Maak daarom eerder gebruik van zachte smaken als room, champignons, tuinkruiden en witte wijn. De kalfskotelet is het lekkerst als deze nog een beetje rosé is van binnen. Strooi er na het bakken een paar korrels grof zeezout en desgewenst een klein beetje vers gemalen zwarte peper overheen. Bakken +/- 10 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s