Kalfshaas

kalfshaas43Kalfshaas is het malste, mooiste en duurste stuk kalfsvlees. Het ligt aan de binnenkant van de rug tegen de ribben aan. Het gewicht van een haas ligt rond 1100 gram. De haas kun je in zijn geheel bereiden, maar in medaillons snijden en bakken of garen op de barbecue gaat ook prima. Omdat het (jonge) vlees bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden, maar wordt over het algemeen verwerkt tot haasbiefstukken. Hele kalfshazen worden veelal in de oven gebakken. Om te voorkomen dat het dunne achterste deel al gaar is en het voorste deel nog rauw wordt de punt meestal dubbel geslagen onder het middendeel en met een touwtje vastgezet. Daardoor is de haas over het geheel ongeveer even dik en wordt gelijkmatiger gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s