Kalfsgehakt

kalfsgehakt43Gehakt is misschien wel de meest gekochte vleessoort. Kalfsgehakt is vers gemalen vlees van kalf. Voor het maken van gehakt worden niet de beste en al te dure stukken vlees gebruikt. Meestal gebruiken ze nekvlees, soms ook borst en schouderdelen. Het wordt in talloze bereidingen verwerkt en bij de slager ook in verschillende vormen verkocht. Gehakt kan zowel puur, als gemengd, als geprepareerd, en zowel mager als vet aangeboden worden. Het zit verwerkt in worsten, hamburgers, vleesballetjes, vleesbrood, … Bij het bereiden moet er wel rekening mee gehouden worden, dat gehakt sterk kan slinken. Het vet smelt namelijk weg bij het uitbraden.
Gehakt is een eerder vette vleessoort, maar kalfsgehakt is wel de magerste gehaktsoort dat in de handel te verkrijgen is. Op zich is kalfsgehakt nogal flauw, maar met de nodige kruiden smaakt het zeer fijn. 100% kalfsgehakt is na het bakken of braden iets ‘droger’ dan rundergehakt, het bevat bijna geen vet. Daarom wordt kalfsgehakt vaak vermengd met vetter varkensgehakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s