Kalfsgebraad

kalfsgebraad43Kalfsgebraad of kalfsfricandeau is een lekker, licht, mager en gezond stukje vlees. Een kalfsgebraad heeft een zachte smaak. Wordt soms uit het dikste deel van de schouder gesneden. Stukken uit de dikke lende of het kleinhoofd (aan de binnenzijde van de achterbout) zijn wel van betere kwaliteit. Op het verse gebraad mag een dun laagje wit vet zitten, ook binnenin kan wat vet geen kwaad. Het maakt het gebraad iets malser. Vermijd al te sterke kruiden of specerijen. Ze zouden de zachtheid van het kalfsvlees teniet kunnen doen. Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Braden ongeveer 30 à 40 minuten per kg. Als je het vlees bereid met een kernthermometer, moet je een temperatuur aanhouden van 65°C tot 67°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s